Dødsfald og testamente

Dødsfald

 

Hvis du er nærmeste familie eller pårørende til en person, der er død, er det måske dig, der skal sørge for at få ordnet begravelsen/bisættelsen og få orden på afdødes ting og papirer.

 

Der skal laves en opgørelse af dødsboet til skifteretten. Opgørelsen indebærer alt hvad afdøde ejede og havde af gæld.


Hvis den afdøde kun havde gæld eller havde en meget lille formue, skal der blot laves en meget enkel opgørelse, og boet efter den afdøde kan hurtigt blive afsluttet.

 

Hvis den afdøde havde formue, skal der laves mindst én opgørelse til skifteretten over alt, hvad den afdøde havde af formue og over gældsposterne.

 

Du får tilbud om et telefonmødemøde med skifteretten, hvis du gerne vil have en kort vejledning i, hvad du skal foretage dig.


Er du på forhånd klar over, at du ikke selv kan overkomme at lave opgørelse til skifteretten og få arven fordelt, behøver du ikke kontakte skifteretten, men kan blot aftale med mig, hvor meget hjælp, du har brug for.

 

Mit arbejde vil blive afregnet efter, hvor meget tid, jeg bruger, med 2.500 kr. pr. time incl. moms, og du vil altid få en bekræftelse på, hvor meget hjælp og rådgivning, du har bedt om, og hvor meget jeg forventer, at det vil koste.

 

 

Testamente

 

Hvis du tænker, at arven efter dig selv ikke skal fordeles som det står i Arveloven, skal du have lavet et testamente.


Hvis du ikke er sikker på, om Arveloven vil fordele din formue efter dine ønsker, er det er god idé at få det undersøgt.

 

Du behøver kun at oprette testamente, hvis du herefter ønsker din formue fordelt på en anden måde.

 

Du har lov til selv at lave et testamente, men det kan være svært at få tænkt alle situationer igennem og få skrevet helt præcist, hvad det er, du ønsker, så der ikke er nogen tvivl.

 

Selv advokater bliver rådet til ikke skrive deres egne testamenter, da det er svært at formulere sig helt præcist, når man også har sine egne tanker og følelser omkring dødsfaldet.